TCU Neeley School of Business

The TCU Neeley School of Business seamlessly blends forward-thinking, "Google-esque" elements with a conservative business philosophy, striking a balance between contemporary and traditional aesthetics. The design, a collaboration with CannonDesign, replaces Rogers Hall and serves as a stylistic and physical bridge connecting the modern Smith Building with the traditional architecture of the TCU campus. The facility includes a "Bloomberg room," separate recruitment facilities for graduate and undergraduate students, a cafe, banquet rooms, a 250-seat auditorium, entrepreneurship centers, behavior and sales labs, and a collaborative zone for faculty and students. A workplace strategist ensured the implementation of best practices in workplace environment strategies and planning utilization during the early planning stages.

Project Size: 223,000 Square Feet

Location: Fort Worth, TX

Completed: 2020

Ultramodern Meets Classic

The design's strategic intent was to forge a stylistic and physical bridge, a task it accomplishes with remarkable finesse. It connects the ultramodern Smith Building with the classic architectural language of the TCU campus, replacing the erstwhile Rogers Hall. This bridging is more than mere physical connectivity; it represents a philosophical alignment, merging the progressive with the conventional, embodying the dynamic spirit of contemporary business education.

Real-World Environments

The entrepreneurship centers, behavior and sales labs, and the collaborative zone for faculty and students are testaments to the school's emphasis on experiential learning. These spaces are designed to simulate real-world business environments, providing students with invaluable hands-on experience in various aspects of business operations.

Power of Collaboration

The involvement of a workplace strategist during the planning stages ensured that the Neeley School of Business was not only aesthetically pleasing but also functionally optimized. This strategic input guaranteed the implementation of best practices in workplace environment strategies, ensuring that the facility's design maximized utility, comfort, and efficiency.

Like What You See?

As a complete design studio, GHC offers all of the services necessary to fulfill your vision.

Contact Us Today

Related Projects

Prairie Elementary

LSU Student Recreation Center