Cajun Industries

Nestled between two existing buildings on the Cajun Industries campus, a new Grace Hebert Curtis Architects-designed office building provides much-needed space as well as a focal point for the fast-growing company. To create harmony with the older spaces, the new building utilizes a metal rain screen system that references and helps to incorporate the campus’ existing brickwork and green standing-seam metal roofs.

As the project scope also encompassed an interior renovation of the existing spaces, Grace Hebert Curtis Architects developed a contemporary design that provided both freshness and consistency. A harmonious variety of floor finishes, wall finishes, and lightening placements create a cohesive interior/exterior environment. Custom-designed wall coverings throughout speak to the company’s many construction disciplines.

Photo 1: Location selection was key to developing an organic, communal campus environment. During site analysis the Grace Hebert Curtis Architects team considered several possible building placement scenarios, ultimately positioning the structure at the heart of the campus. This critical design decision delivered on the client’s request to increase personnel interaction among the staff movement corridor.

Project Size: 30,200 square feet

Location: Baton Rouge, LA

Completed: 2015

Interactive Design

Location selection was key to developing an organic, communal campus environment. During site analysis the Grace Hebert Curtis Architects team considered several possible building placement scenarios, ultimately positioning the structure at the heart of the campus. This critical design decision delivered on the client’s request to increase personnel interaction among the staff movement corridor.

Congregation Spaces

To create a welcoming and highly visible point of entry, Grace Hebert Curtis Architects developed a striking two-story lobby using glass, architectural louvers and metal wall panels. The bright, soaring lobby serves as a natural congregation space, complete with a coffee bar and multiple seating areas for fellowship and impromptu meetings.

Open Office Design

Steel and wood screens create a barrier between the reception area and open office spaces, which facilitate communication and collaboration as well as enhance productivity. The shared areas also feature acoustic ceiling treatments to temper noise and help employees focus. Private upper-level management offices and conference areas are located along the building’s perimeter, allowing for views to the exterior.

Project Awards

Rose Award American Institute of Architects 2016

Members Choice Award American Institute of Architects 2016

City/ Parish Planning Commission of Baton Rouge Award of Excellence American Institute of Architects 2016

Like What You See?

As a complete design studio, Grace Hebert Curtis offers all of the services necessary to fulfill your vision.

Contact Us Today

Related Projects

Farm Bureau

Jones Walker